Stuur e-mail mail_outline Fotoreis 'Vulkanen & Noorderlicht' 

Fotoreis 'Vulkanen & Noorderlicht' Herfst fotoreis naar de vulkaan en langs de zuidkust van IJsland 'Vulkanen & Noorderlicht' 2022

6-daagse fotoreis van 23 september tot en met 28 september 2022 - VOLGEBOEKT!

In augustus en september organiseer ik, net als vorig jaar, een fantastische fotoreis 'Vulkanen & Noorderlicht' op het prachtige schiereiland Reykjanes in IJsland!
Zoals je misschien weet is er momenteel weer een vulkaan actief in het Fagradalsfjall gebied.
En het unieke is dat het gebied zeer goed toegankelijk is en de uitbarsting gemoedelijk verloopt. Geen gevaarlijke situaties. 
Wat een kans om deze bijzondere gebeurtenis van dichtbij te kunnen aanschouwen en fotograferen en filmen - met de camera óf met de drone!

Ik was bij de geboorte van de vulkaan in maart 2021, en nu had ik het geluk er wéér bij te mogen zijn in augustus 2022! 
Inmiddels ben ik er vele keren geweest, sinds maart vorig jaar zo'n 15 keer bij de Fagradalsfjall eruptie en onlangs dus bij de nieuwe eruptie in augustus 2022.
Het gebied en de routes ken ik inmiddels goed en ik weet de beste foto-spots te vinden. Daarnaast kan ik je alles vertellen over de geschiedenis van het gebied en over vulkanisme in het algemeen op IJsland. Als IJsland-expert lijkt het me geweldig om deze machtige gebeurtenis met jou te delen!Waarom 23 september? 

Dit is daags na de equinox, het moment waarop de aarde kantelt van de zomer naar de winter stand en dat triggered vaak prachtig noorderlicht! 
De vulkaan én het noorderlicht, hoe mooi zou dat zijn?

Echter, op geen van beiden kan ik een activiteits-garantie geven.
 Het kan dat de vulkaan een periode minder actief is en het kan ook zijn dat er geen noorderlicht te zien is.
 Wat ik wel kan garanderen is dat ik de activiteit van de vulkaan intensief zal monitoren en iedere kans zal benutten om jullie haar op haar mooist te laten zien, net als het noorderlicht.
 

Het gebied zelf, met de grote lavawatervallen en velden vol verschillende soorten lava, de gele zwavelplekken, lavatunnels en het zoeken naar stukjes lava met het groene mineraal Olivine is alleen al een fantastische ervaring!
 
Stel dat de vulkaan eventueel minder- of niet actief is dan neem ik jullie mee over het prachtig gevarieerde schiereiland Reykjanes, getooid in herfstkleuren.
 

Na ontelbare reizen door dit gebied ken ik het op mijn duimpje en breng ik jullie naar de mooiste plekken: kokende modderpoelen, eruptie kraters, oude vulkanen en bemoste lavavelden, ruige kust met een azuurblauwe zee, thermische gebieden, kerkjes en vuurtorens.


Mocht je mee op avontuur willen dan dien je zelf, of samen met mij, je ticket aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld bij Transavia, de kosten hiervoor zijn op dit moment erg laag, rond de €270. 

Er zijn op het moment van schrijven geen restricties om naar IJsland te reizen. Mocht dit in de tussentijd veranderen, of in geval van andere onvoorziene calamiteiten, dan valt dit geheel onder je eigen verantwoordelijkheid. Ik raad je aan een reisverzekering aan te schaffen indien je die niet hebt.


We verplaatsen ons met een 9-persoons busje, inclusief verzekeringen en benzine en we logeren in een vakantiehuis aan de Atlantische oceaan, met een heerlijke hot tub en sauna!

 
De fotoreis is inclusief een compleet reisprogramma met meerdere bezoeken aan de vulkaan, Northern Light Hunting en verkenning van het schiereiland Reykjanes. 
Met alle aandacht, tijd en begeleiding voor- en bij het fotograferen, filmen en/of vliegen met de drone.Vluchtgegevens

23 september: vertrek Schiphol 06.35 uur, aankomst Keflavík 07.45 uur 

28 september: vertrek Keflavík 19.50 uur, aankomst Schiphol 29 september 01.00 uur

Reissom 
6-daagse fotoreis, inclusief:


2-persoonskamer: €1.360

1-persoonskamer: €1.690 


Informatiemiddag en reünie
Op zondag 11 september is er een online informatiemiddag voor alle deelnemers, waarbij ik je alles vertel over de vulkaan, het gebied, de benodigdheden en onze reisroute. 
Een aantal maanden na de fotoreis komen we samen voor een reünie en bekijken we de gemaakte foto's, filmpjes en eventuele fotoboeken en halen we mooie herinneringen op.


Met al je vragen over- of inschrijvingen voor- deze fotoreis kun je terecht bij:Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007

gediplomeerd en gespecialiseerd vakfotograaf | master teacher photography | drone piloot 
studio: De Factorij 45d
 1689 AK te Zwaag

Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
06 - 51 46 45 40

info@madelondielen.nlOf maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Fotoreis Vulkanen en Noorderlicht'. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten