Stuur e-mail mail_outline New York 

New York

7-Daagse fotoreis naar New York van 15 tot en met 21 mei (22) 2023 (2 plekken vrijgekomen, definitief doorgang!)


Fotograaf en fotografie docent Madelon Dielen organiseert al vele jaren de onvergetelijke fotoreis naar het fotogenieke en bruisende New York City en nu kán het eindelijk weer!

“I wanna be a part of it” zong Frank Sinatra over deze wereldstad. Als je de stad bezocht hebt zul je dit zeker kunnen beamen. New York bezoek je niet, New York belééf je! The Big Apple is zonder twijfel één van de meest dynamische steden ter wereld. Geen stad ter wereld zo fotogeniek. Ze heeft alles te bieden, van cultuur, architectuur en internationale keukens tot het enerverende stadsleven. New York heeft zoveel te bieden, teveel om zomaar even op te noemen. Eén ding staat vast; het is een stad die je in haar greep neemt en je daarin houdt!

New York is ook één van ‘s werelds meest fotogenieke steden. Maar hóe leg je dit nu allemaal vast? Welke technieken gebruik je, welke instellingen pas je toe in welke situatie? Hoe pak je nét dat ene moment en hoe breng je al die beweging en dynamiek in beeld? In New York hoef je nooit ver te zoeken, de stad bruist van energie!

Tijdens de vele foto-excursies die we gaan maken word je intensief begeleid bij het fotograferen. Je leert de vele mogelijkheden en functies van je camera kennen. Niet alleen de techniek komt aan bod maar ook de vele creatieve mogelijkheden.
We zullen er zowel overdag als ‘s avonds op uit trekken om de vele gezichten van New York vast te leggen. Allerlei soorten fotografie passeren dan ook de revue: portretfotografie, architectuur, straatfotografie, avondfotografie.....van het ongelofelijke uitzicht op de 102de verdieping van het Empire State Building, portretten schieten in Central Park, tot de adembenemende skyline van Manhattan tijdens zonsondergang!


We bezoeken het imposante downtown, midtown, en uptown Manhattan en beklimmen de Empire State Building, we maken een tochtje met de boot langs de indrukwekkende skyline van New York en meren aan bij Lady Liberty, we relaxen in Central Park tussen de locals, maken panorama's vanaf de Top of the Rock en ook Ground Zero en The Freedom Tower staat op de lijst van 'must does'. We wandelen over The Brooklyn Bridge en aanschouwen de indrukwekkende skyline van Manhattan tijdens zonsondergang vanaf het Brooklyn Park. Daarnaast bewonderen we onder andere de wijken China Town, Little Italy, Soho en Greenwich Village, maar natuurlijk zullen ook Broadway en 5th Avenue niet overgeslagen worden. Grand Central Station, Wall Street, het bruisende en kleurrijke lichtspektakel Times Square, Meatpacking district, High Line park... we beleven het allemaal!


Wat behandelen we tijdens deze reis?

We verdiepen ons in de techniek:


En in de creatieve mogelijkheden:


Tijdens de reis komen we in vele verschillende situaties terecht:


Daarnaast worden er foto-opdrachten gegeven zodat je met andere ogen naar je omgeving leert kijken.
Tijdens deze indrukwekkende fotoreis wordt je intensief begeleid gedurende de vele foto-excursies.

Kortom: tijdens deze reis leer je in de meest gefotografeerde stad ter wereld je camera beheersen én beter fotograferen!


Reissom fotoreis New York - maandag 15 tot en met zondag 21 mei 2023 (aankomst maandag 22 mei)

De kosten voor deze 7-daagse fotoreis zijn €1.450 (nog onder voorbehoud van het uiteindelijke hotel, wat afhangt van de groepssamenstelling, maar zal niet veel afwijken) 
Verblijf op een 1-persoonskamer is mogelijk, indien beschikbaar, tegen de daarvoor geldende toeslag. Tijdens eerdere reizen bedroeg deze toeslag ongeveer €800.


Wat is er in de reissom ingegrepen?


Wat is er niet inbegrepen?



Vluchtschema, uitgevoerd door de KLM  (op het moment van schrijven €607,95, kosten niet inclusief de reissom):

15 mei 2023 
Amsterdam Schiphol vertrek 10.40 uur - 12.55 uur aankomst New York JFK
21 mei 2023 
New York JFK vertrek 19.30 uur | aankomst volgende dag om 09.15 uur Amsterdam Schiphol


Hotelgegevens:
Een 3 sterren hotel in hartje Manhattan
 


Een aantal weken voor vertrek ontvangen alle deelnemers een powerpoint met daarin een complete mini-fotografiecursus. Hiermee kunnen zij zich desgewenst op de reis voorbereiden.

Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag vertel ik je meer over de reizen die op de agenda staan en krijg je informatie en tips die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

Voorafgaand aan de reis hebben we een online bijeenkomst waarbij je kennis kunt maken met mij en je medereizigers en krijg je informatie over vlucht, hotel, benodigdheden en het reisprogramma.

Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken.




De reis vindt doorgang bij minimaal 6 inschrijvingen, met een maximum van 10 personen.


Met al je vragen over deze fotoreis kun je terecht bij:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
Al meer dan 16 jaar de mooiste fotoreizen!

De Factorij 45d
1689 AK Zwaag
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Of maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Fotoreis New York'. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.


 


Reactie van Berno op Facebook, reiziger New York:
Afgelopen week met Madelon Dielen Fotografie naar New York geweest! Een absolute aanrader. 

Madelon gaf op een plezierige en laagdrempelige manier uitleg over diverse onderwerpen die komen kijken bij fotograferen en sluit aan bij het kennis en interesse niveau van iedere individuele cursist. Madelon speelde daarnaast flexibel in op situaties die zich spontaan voordeden en wist van vrijwel iedere gebeurtenis een leermoment te maken.
Ondanks dat ik Lady Liberty eigenlijk niet heb willen bezoeken, wist Madelon me uit te dagen dit über toeristische beeld op een minder traditionele manier vast te leggen.


@HansHegeman: And especially @MadelonDielen Het was een
geweldige reis! Goed gezelschap, fotografie en a great city! #NewYork

dema78 Véronique vd Zwan
@MadelonDielen superbedankt voor de reis, je kennis en gezelligheid!! ik heb een supertijd gehad in NY!!!

jckie79 Jacqueline de Klerk
@MadelonDielen ik vond het helemaal geweldig, heel veel lol en plezier gehad !! Super stad LOVEIT

Stuur e-mail



* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten