Stuur e-mail mail_outline Fotoreizen 

Fotoreizen

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | sinds 2007

Hou je van reizen en van fotografie?
En wil je op de mooiste en indrukwekkendste plekken op aarde de vele technische en creatieve mogelijkheden van je camera of drone leren kennen én beter leren fotograferen en/of filmen?
In alle rust genieten van fotografie, nieuwe technieken leren en beter leren kijken, samen met andere fotografie-liefhebbers?


Sinds 2007 organiseert professioneel vakfotograaf, IJsland-expert, drone piloot en Master Teacher Photography Madelon Dielen, als één van de eersten in Nederland, avontuurlijke, actieve en unieke fotoreizen, individueel of met een kleine groep.

Alle reizen zijn een bijzondere ervaring voor iedereen die van reizen en fotograferen houdt.
Voor zowel beginnende-  als gevorderde fotografen, met een spiegelreflex, systeem- of een uitgebreide compactcamera.
Er wordt intensief, individueel en op ieders eigen niveau les gegeven. Daarnaast organiseert zij speciale fotoreizen voor drone fotografen.


Privéreizen

Wil je niet in een groep reizen, maar individueel, met het gezin, collega's of een zelf samengesteld gezelschap?
Al 15 jaar verzorg en begeleid ik individuele fotoreizen, voor particulieren en voor zakelijke doeleinden. Professioneel, kundig, in een ontspannen sfeer en naar alle continenten.
Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen, ik vertel graag meer over de vele mogelijkheden van een reis op maat.


• Noorderlicht Fotoreis naar IJsland van 2 tot en met 9 november 2023 •


Het noorderlichtseizoen is geopend, en hoe!
Deze winter is er een (vervroegde) piek in de cyclus van de zon en laat het noorderlicht zich in alle hevigheid zien.
Hoog tijd voor een paar dagen naar IJsland!
Maar het noorderlicht is natuurlijk niet alles.

Waar neem ik je mee naartoe?
Het prachtige schiereiland Snæfellsnes, ook wel Litlle Iceland genoemd door de diversiteit in het landschap. 
Je vindt hier werkelijk álles: bergen, vulkanen, het Snæfellnes National Park, de Snæfellsjökull gletsjer, watervallen, ruige lavaformaties aan de kust bij Arnarstapi, het zwarte kerkje Búdakirkja, de beroemde Kirkjufell en de Kirkjufellfoss, een zeldzaam goudgeel strand... én donkere nachten.
We bezoeken ook een aantal mooie fotolocaties wat meer landinwaarts, zoals de Barnafoss, Hraunfossar en de omgeving van Thingvellir National Park. Een fantastische route!

De dagen in november zijn met 8 daglichturen bijna vergelijkbaar met Nederland, de zonsopkomsten en ondergangen duren echter langer en zijn vaak prachtig intens!
Ik hoop op moody, bijna-winter landschappen, kleurrijke zonsondergangen én natuurlijk het magische noorderlicht.
We verblijven lang op één plek, niet teveel gesjouw met koffers, maar juist even onthaasten en genieten van adembenemende landschappen. 
We gaan naar de mooiste en fotogeniekste plekken en nemen veel tijd om in alle rust te fotograferen, drone vliegen of beiden.
En zoals gezegd en niet geheel onbelangrijk: dit jaar wordt er een piek verwacht in zonneactiviteit wat het noorderlicht inmiddels al flink aanwakkert, dus... ga je mee? 

Er kunnen in totaal 7 reizigers met me mee, één plekje is al gereserveerd, dus er is nog plek voor maximal 6 deelnemers.

De reiskosten
• een volledig verzorgde 8-daagse foto-rondreis
• een 4x4 9 seater inclusief verzekeringen en benzine
• 7 overnachtingen in fijne hotels en prachtige vakantiehuizen, sommige inclusief ontbijt, op basis van verblijf op een 2-persoonskamer met een eigen of gedeelde badkamer
• intensieve persoonlijke begeleiding
• een compleet reisprogramma met de allermooiste locaties
• IJsland-expert: ik deel met jullie mijn kennis van geologie, geschiedenis en cultuur van IJsland
• noorderlicht excursies
• reünie ongeveer 3 maanden na afloop
€2.295.

Vliegtickets boek je zelf maar ik kan je als je wilt helpen bij de aanschaf. Momenteel zijn de tickets heel erg goed geprijsd.

Enthousiast geworden? 
Stuur mij dan bij voorkeur een bericht op mijn mobiel.
Omdat ik maandag eveneens naar mijn tweede thuis IJsland afreis ben ik even wat moeilijker via e-mail te bereiken:
06 51464540


________________________________________________________________

Fotoreizen voor 2023 - een korte samenvatting - alle reizen zijn volgeboekt, behalve Schotland in september. Plaatsing op de reservelijst is mogelijk bij alle fotoreizen.


IJsland ‘Winter Adventure’ - Zondag 5 februari tot en met zondag 13 februari 2023 (9 dagen) VOL

Een foto-rondreis langs de prachtige zuidkust in wintertijd: met besneeuwde bergen, vulkanen, bevroren watervallen, zwarte stranden, het ijsbergenmeer, de Vestrahorn, gletsjers en ijsgrotten! En fingers crossed voor het noorderlicht.


Lofoten Noorwegen ‘Chasing the Light’ - Vrijdag 24 februari tot en met vrijdag 3 maart 2023 (8 dagen) VOL

Een foto-rondreis over de machtig mooie eilandengroep de Lofoten in het hoge noorden van Noorwegen: met grote noorderlicht kansen, besneeuwde stijle bergen, witte kerkjes, prachtige stranden & fjorden, de idyllische dorpjes Reine, Å en Nusfjord.. Wat is het daar adembenemend mooi!


Noord IJsland ‘Arctic Winter Light’ - Vrijdag 17 maart tot en met vrijdag 24 maart 2023 (8 dagen) VOL

Een foto-rondreis naar het prachtige noorden van IJsland in wintertijd: met dit jaar een extra grote kans op het noorderlicht door de verhoogde zonneactiviteit, kans op parelmoerwolken, besneeuwde bergen, vulkanen, de mooiste bevroren watervallen als de Godafoss en de machtige Dettifoss, kokende modderpoelen en fumarolen, smaragdgroene kratermeren en oogverblindend mooie landschappen in het zachte winterlicht!


New York - Maandag 15 mei tot en met zondag 21 mei 2023 (aankomst NL 22 mei, 7 +1 dagen) VOL

New York is adembenemend, bruisend, energiek en ontzettend fotogeniek: genieten van architectuur, avondfotografie, portretten, de squares, Brooklyn bridge, Williamsburg, 5th Avenue, The Empire State, Central Park en zoveel meer!


IJsland ‘Landmannalaugar & Papegaaiduikers’ - Vrijdag 14 juli t/m vrijdag 21 juli 2023 (8 dagen) VOL

Een off road foto-rondreis naar één van de mooiste plekken op aarde: Landmannalaugar, gecombineerd met een privé workshop naar de papegaaiduikers op het eiland Ingolsfhofdi , een deel van de zuidkust met Dyrhólaey, Sólheimajökull gletsjer, de watervallen Skógafoss, Kvernufoss en Seljalandsfoss en het zwarte strand bij Vík.


IJsland ‘Highland Adventure’ part 1 - Vrijdag 28 juli tot en met vrijdag 4 augustus 2023 (8 dagen) VOL

Een avontuurlijke off road foto-rondreis door de highlands, onvergetelijk & onwerkelijk! Na de Gullfoss en de Geysir via de westkant van het binnenland naar het noorden, met twee dagen in Kerlingarfjöll, Hveravellir, Godafoss, Aldeyjarfoss, en dan via het oosten door het binnenland naar Sprengisandur, Veidivotn, Landmannalaugar en Mælifellsandur met vele rivier-doorkruisingen, ijs-toendra’s en zwarte lava woestijnen: avontuur!!


IJsland ‘Highland Adventure’ part 2 - Vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13 augustus 2023 (10 dagen) VOL

Een off road foto-rondreis door de magnifieke highlands, eveneens onvergetelijk & onwerkelijk, wat een schoonheid! Met meerdere dagen in- en rondom Landmannalaugar, met vulkaankrater-meren, slingerende rivieren, Elgdja, het betoverende Langisjór, Lakigigar, Thakgil en het bos van Thór: Thórsmörk. Met vele rivier-doorkruisingen en door zwarte lava woestijnen, één groot avontuur!



Isle of Skye & Outer Hebrides ‘Autumn in Scotland’ - Donderdag 21 september t/m woensdag 29 september 2023 (9 dagen) - laatste plaatsen!

Een foto-rondreis over Isle of Skye en een deel van de noordkust in herfstkleuren! Eén van de mooiste stukjes ongerepte natuur in Schotland, met prachtige stranden en besneeuwde bergtoppen. Op het programma staan onder andere the Fairy Pools, Sligachan Old Bridge en de watervallen, The Black Cuillin, Old man of Storr, Mealt Falls en Kilt rock, The Quiraing, Neist Point Lighthouse, the Fairy Glen..

We maken de overtocht naar The Outer Hebrides, Harris en Lewis. Daar vinden we prachtige stranden met kristalhelder water, ruige kusten en de steencirkel Callanish, dé perfecte plek voor het fotograferen van de Melkweg of het maken van een time lapse!



__________________________________________________________


Voorlopige deelnemerslijst - Fotoreizen 2023 en 2024

Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepen klein, is er de mogelijkheid om je geheel vrijblijvend, en onder voorbehoud van de definitieve data en reissom, voor mijn fotoreizen op de voorlopige deelnemerslijst te laten plaatsen. Zo ben je verzekerd van deelname, zonder vaste verplichtingen.

Zodra alle informatie bekend is stuur ik je een bericht waarna je kunt beslissen of je je voorlopige inschrijving wilt omzetten in een boeking. Mijn advies is om niet te lang te wachten met je voorlopige inschrijving om zo teleurstelling te voorkomen?
Er kunnen slechts een klein aantal reizigers mee per reis, met een maximum van 8.

Wil je meer weten over één of meerdere van deze fotoreizen? Twijfel dan niet om contact met me op te nemen. Ik vertel je er met veel plezier over!


Hou de website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.
Regelmatig worden er nieuwe fotoreizen ingepland.



Reizigersdagen

Twee maal per jaar wordt er een dag georganiseerd in mijn studio voor de reizigers die zich hebben ingeschreven voor een fotoreis. Reizigers kunnen tijdens deze informatieve dag kennis maken met mij en elkaar en krijgen relevante informatie gericht op de fotoreis die zij gaan maken.
Dit kan informatie zijn gericht op natuur- en landschapsfotografie, hoe het noorderlicht te fotograferen, straatfotografie voor stedentrips, enzovoorts.
Voor geïnteresseerden in mijn fotoreizen is er de Fotoreizen informatiemiddag op 15 oktober 2023.

Een aantal weken voor vertrek ontvangen alle deelnemers een powerpoint met daarin een complete mini-cursus fotografie.
Hiermee kunnen zij zich op de reis voorbereiden.

Ook wordt er voor iedere reis een besloten Facebookpagina aangemaakt waar reizigers kennis kunnen maken, vragen kunnen stellen en na afloop foto's en filmpjes kunnen plaatsen.
Een aantal maanden na de reis komen wij weer samen tijdens een reünie om elkaars foto's en eventuele fotoboeken te bekijken en bespreken.


Welke onderwerpen komen er tijdens een fotoreis aan bod?
(afhankelijk van het soort fotoreis en de omstandigheden, niet op iedere reis zal en kan hetzelfde worden behandeld)

We verdiepen ons in de technische mogelijkheden van de camera:


En we bekijken de creatieve mogelijkheden:


Maar ook:


Tijdens de reis komen we gedurende de vele expedities in verschillende situaties terecht, zoals:


Daarnaast worden er foto-opdrachten gegeven zodat je met andere ogen naar je omgeving leert kijken.


Uitgebreidere informatie over de verschillende fotoreizen vind je boven aan deze pagina, onder de verwijzende linkjes. Voor meer informatie kun je ook gebruik maken van het e-mailformulier op deze pagina. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Wens je persoonlijk contact? Neem dan telefonisch contact met mij op; ik vertel je graag meer over de vele fantastische fotoreizen, van voorgaande jaren én voor het komende jaar!


YouTube

Op YouTube staan een aantal films die ik gemaakt heb tijdens mijn fotoreizen, van het noorderlicht, walvissen en orka's en de landschappen van IJsland, Noorwegen en Schotland.
De films bestaan uit fotografie, film en time lapse.

Mijn YouTube kanaal

IJsland Midzomer - part II: met alleen een tentje en mijn camera ben ik door de hooglanden getrokken en heb ik bergen en vulkanen beklommen, heb ik schiereiland Snæfellsnes verkend en ben ik afgedaald in valleien en bergkloven - https://youtu.be/RkCGVggo1h0

IJsland Midzomer: gemaakt tijdens de fotoreis in juni-juli, Landmannalaugar, puffins, het ijsbergenmeer Jökulsárlón... we hebben het allemaal gezien! - https://youtu.be/cceBbEd9d4o


Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
Gediplomeerd en gespecialiseerd Vakfotograaf | Master teacher photography | Drone piloot | Art

De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag
info@madelondielen.nl
06 - 51 46 45 40
KvK nr. 37139695



Reacties van reizigers:

"Wat heb ik genoten van de Lofoten reis, wat een mooi land. Ik zit met een big smile na te genieten van alle foto’s.

 

Ik heb zoveel nieuws op fotografiegebied geleerd. Maar dat niet alleen, door jouw spontaniteit en ongedwongen manier om met mensen om te gaan is het voor mij een onvergetelijke reis geworden. Heel veel dank daarvoor, je bent een topper!!!!"
M. Floor


"Dank voor jouw prettige aanwezigheid op de Lofoten."
Peter Stam
 

"Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad! 
En moet even zeggen dat ik mijn petje voor je af neem! Voor de goede zorgen en dat je ons zo veel hebt laten zien, je geduld.. Alles eigenlijk. Gewoon wauwww! Echt bedankt daarvoor!"
S. van den Berk

"En ik wil je nogmaals zeggen dat ik enorm veel waardering heb voor hóe je onze fotoreis vorm gegeven hebt. FANTASTISCH!! 
Hartelijk bedankt. Ik heb veel geleerd."
G. Kostelijk


"Mijn complimenten voor de goede voorbereidingen en verstuurde info. Goed voor elkaar allemaal. Chapeau!!!"
Jorrit Bolhuis
 

"Afgelopen week met Madelon Dielen Fotografie naar New York geweest! Een absolute aanrader. 
Madelon gaf op een plezierige en laagdrempelige manier uitleg over diverse onderwerpen die komen kijken bij fotograferen en sluit aan bij het kennis en interesse niveau van iedere individuele cursist. Madelon speelde daarnaast flexibel in op situaties die zich spontaan voordeden en wist van vrijwel iedere gebeurtenis een leermoment te maken."  
Berno van der Wal


"Je fotoreis was super en heel leerzaam! Zeker voor herhaling vatbaar!"

"Ik heb erg genoten van het weekendje Londen. Zoveel gezien en gedaan.
Helemaal top. Ik kijk uit naar New York!"

"Ik vond het echt een hele leuke, gezellige, leerzame ervaring.
En ik kan lekker nagenieten bij het uitzoeken van de foto's. Tot gauw!"

"Erg bedankt voor het mooie weekend in Londen! We hebben weer veel geleerd!"
J. en C. Kerkhoff

"Ik heb echt genoten van Ierland, wat is het daar mooi! En ook weer veel geleerd. Je bent lekker relaxed tijdens de reis, terwijl je ondertussen alles goed in de gaten houdt en in goede banen leidt. Het was een druk programma, met ook ruimte om dingen anders/rustiger te doen, als je dat wilt. Dus een prima combinatie. Daarbij heb ik ook nog ontzettend gelachen! En dat is altijd heerlijk."
Saskia Kehrer

"Bedankt voor de leuke, gezellige en bovenal leerzame reis! Het is voor mij zeker voor herhaling vatbaar en zal zeker je mails over Schotland en IJsland in de gaten houden."

"Het was ontzettend leuk en ook wel intensief. Wat het weer betreft hadden we beter in Ierland kunnen blijven. De groep vond ik heel erg gezellig en je had het goed georganiseerd, heel erg luxe om zo te reizen. Kortom, heel erg leuk."
A. van den Mosselaar

"Ik wil je nog even bedanken voor de organisatie van de reis. Wat had je het perfect geregeld, reizen met een bus en chauffeur is wel supercomfortabel. Ik heb genoten."

"Ik heb het erg leuk gevonden en het heeft helemaal aan mijn verwachtingen voldaan. Ondanks mijn ziekte heb ik alles goed kunnen volgen. CHAPEAU, voor jou, petje af!!!!
Je had het zeer goed geregeld.
Het was een leuk programma.
Ik heb ZEER veel geleerd.
Je bent een goede lerares.
Je hebt veel geduld.
Je bent een echte professionel.
Je maakt grandiose foto's.
Ik heb nog nooit iemand zoveel foto's, en nog mooi ook, zien nemen.
Je had altijd een goed humeur.
Kortom: je was fantastisch en ook nog lief.
Grand, grand merci et @ bientot."
Max Sijtsma

"Het was een topreis en prima georganiseerd!!"

"Ik heb genoten van de Londen reis. Het was weer goed geregeld."
Theo Beijerbacht

Tweets op Twitter:

Richard Paas
Super fotoreis gehad naar Londen met @MadelonDielen. Goeie reisleider/topfotograaf. Mooie foto's gemaakt.

@HansHegeman: And especially @MadelonDielen Het was een
geweldige reis! Goed gezelschap, fotografie en a great city! @NewYork

dema78 Véronique vd Zwan
@MadelonDielen superbedankt voor de reis, je kennis en gezelligheid!! ik heb een supertijd gehad in NY!!!

jckie79 Jacqueline de Klerk
@MadelonDielen ik vond het helemaal geweldig, heel veel lol en plezier gehad !! Super stad LOVEIT


 

Stuur e-mail



* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten