Stuur e-mail mail_outline Fotoreis Noord IJsland op Nieuwjaarsdag 

Fotoreis Noord IJsland op Nieuwjaarsdag

Vier jij Nieuwjaarsdag 2020 in IJsland?

8-Daagse foto-rondreis naar het noorden van IJsland - 'Arctic Winter Light'
van 1 tot en met 8 januari 2020 (reis heeft definitief doorgang)

Een onvergetelijke ervaring: een foto-rondreis met IJsland-expert Madelon Dielen naar het magische noorden van IJsland in de winterperiode. Waarbij we bevroren watervallen en meren, prachtige winterlandschappen, hete bronnengebieden met kokende modderpoelen en sissende aarde en, hopelijk, het noorderlicht gaan fotograferen!

Wat is er mooier dan bevroren watervallen en meren, in een betoverend winters landschap, met daarboven de miljoenen sterren en nevels van het Melkwegstelsel en het fonkelende en dansende noorderlicht te fotograferen? Gedurende de dag is er een aantal uren prachtig zacht winterlicht, een feest voor iedere fotograaf en iedereen die op zoek is naar oogverblindende landschappen. 

De reisdata van deze fotoreis zijn niet willekeurig gekozen. De kans op het noorderlicht is rondom deze periode namelijk eg groot.
Het is en blijft natuurlijk een onvoorspelbaar natuurverschijnsel, maar hiermee maken we de kansen zo groot mogelijk.

Route

We maken een route langs een deel van het westen, richting het noorden van IJsland waarbij we, afhankelijk van de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de wegen, de volgende locaties zullen bezoeken:

De route naar- en door- het noorden is een lust voor het oog. Overal om je heen liggen de mooiste, vulkanische winterlandschappen.

Het weer is en blijft de grootste factor in waar we heen kunnen en wat er mogelijk is. Noord IJsland in de winter kan ruig en koud zijn, maar daardoor wel oogverblindend mooi.

Reis samen met IJsland-expert Madelon Dielen door het bijzondere noorden van IJsland en proost samen met haar, in het warme water van een thermisch bad onder de sterren, op het jaar 2020. En geniet van winterse berglandschappen, de mooiste watervallen van het eiland, kokende modderpoelen, vulkanen en hopelijk, als kers op de taart, het magische noorderlicht! 


Reisdata:  • 1 januari tot en met 8 januari 2020 

Reiskosten inclusief:

-  vluchten Amsterdam - Keflavík en vice versa verzorgd door Icelandair of Transavia, inclusief alle luchthavenbelastingen, 10 kg handbagage en extra bijgeboekt 20 kg ruimbagage
-  7 overnachtingen in hotels en/of guesthouses in de countryside op basis van logies en ontbijt (ontbijt indien mogelijk, wanneer wij in een appartement verblijven verzorgen we ons eigen ontbijt)
-  vervoer per 4x4 9 persoons busje, inclusief verzekeringen en benzine
-  intensieve persoonlijke begeleiding bij het fotograferen door professioneel fotograaf, fotografie docent en IJsland-expert Madelon Dielen
-  geheel verzorgd reis- en fotografie programma
-  vooraf een complete mini-cursus fotografie middels een powerpointpresentatie
-  een besloten Facebookpagina voor alle reizigers 
- een reünie waarbij we, na ongeveer 3 maanden, weer samenkomen om elkaars foto's en fotoboeken te bekijken en bespreken 


en exclusief:
- overige maaltijden
- persoonlijke uitgaven
- excursies
- reis- en annuleringsverzekering

Totaal, op basis van verblijf op een 2-persoonskamer, vanaf €2.280, toeslag voor een 1-persoonskamer, vanaf €700.

Het maximum aantal reizigers voor deze reis is 8.

De reissom is gebaseerd op vliegticket-prijzen van november 2019. Indien de ticketprijzen stijgen neem ik eerst contact met je op over de meerprijs. Vliegtickets worden duurder naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.


Vluchtgegevens:
woensdag 1 januari 2020 
Amsterdam Schiphol - Reykjavík 16.50 uur - 19.05 uur

woensdag 8 januari 2020
Reykjavík - Amsterdam Schiphol 19.55 uur - 23.55 uur

• Meer foto's van IJsland in de winter vind je hier: Klik hier voor foto's van IJsland in de winter!

• Bekijk hier een film van mijn reizen naar IJsland in de winter: Film IJsland Winter


Heb je interesse om aan deze reis deel te nemen, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen, ik vertel je er graag meer over!
Lees meer over mijn reizen, het programma en de onderwerpen die worden behandeld op de pagina 'Fotoreizen': Algemene informatie Fotoreizen

Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepen klein, raad ik je aan niet te lang te wachten met inschrijven mocht je deel willen nemen aan deze reis.

Alle reizen zijn een bijzondere ervaring voor iedereen die van reizen en fotograferen houdt.
Voor zowel beginners als gevorderden, met een spiegelreflex, een systeem- of een compact camera.
Er wordt intensief, individueel en op ieders eigen niveau les gegeven en ingesprongen op de behoefte per reiziger.
Ook het ontwikkelen en nabewerken van foto's zal aan bod komen. Laptops mee!

Deze speciale rondreis is gemaakt voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Het doel is de mooiste foto's maken op de mooiste momenten.
Dit houdt in dat flexibiliteit gewenst is en sommige nachten misschien korter uitvallen dan je gewend bent. Wanneer er noorderlicht voorspeld is zullen wij een mooie plek uitzoeken en het magische licht afwachten.
We zullen er tijdens deze reis alles aan doen om het mooiste licht te vangen, zowel overdag als 's nachts.

Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast krijg je de workshop 'Reisfotografie' aangeboden waarbij tips worden gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken.



 

Beter leren fotograferen onder leiding van een professioneel vakfotograaf en fotografie docent met een passie voor IJsland, inmiddels een echte IJsland-expert te noemen met al 12 jaar gemiddeld 6 reizen per jaar naar dit fotogenieke en unieke eiland!

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | sinds 2007
studio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag (A7, afslag 9)
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl


Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen via bovenstaande gegevens of via het e-mailformulier op deze pagina. Vermeld in je bericht graag het onderwerp 'Noord IJsland'.

Stuur e-mail



* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten