Stuur e-mail mail_outline Fotoreis Noorwegen Lofoten Noorderlicht 

Fotoreis Noorwegen Lofoten Noorderlicht Fotoreis Lofoten Noorderlicht 'Chasing the Light'
 
Van 18 tot en met 25 september 2018 organiseert Madelon Dielen Fotoreizen, voor het zesde jaar op rij, een fotoreis naar de prachtige Lofoten in Noorwegen in de noorderlicht periode!


De Lofoten eilanden, van een uitzonderlijke schoonheid 

Een fotoreis die volledig gericht is op het fotograferen van de imposante landschappen van de Lofoten en het bijzonder mooie licht dat hier te zien is in september, zowel overdag als in de avond: 'Op zoek naar het licht'.
In deze periode is het licht prachtig in het hoge noorden. Zacht van kleur en laag aan de horizon strijkt het warme licht zich langs en over de grillig gevormde bergen en landschappen.
Langzaam kleuren de grassen, mossen en bomen oker en rood in deze tijd.
En wanneer de avond valt is de kans groot, met het wisselen van de seizoenen, dat we het noorderlicht zullen zien op één van de vele tropisch ogende stranden, omringd door grillige bergranden.
 
Tijdens de reis word een ieder individueel en intensief begeleid bij het fotograferen door professioneel vakfotograaf en fotografie docent Madelon Dielen.
Zij heeft een jarenlange ervaring met het organiseren en begeleiden van fotoreizen.
Meer informatie over haar fotoreizen vind je op de pagina 'Fotoreizen'.
 

8-daagse fotografiereis ‘Chasing the Light’

Houdt jij ook zo van fotografie? Het vastleggen van alle kleuren en vormen in het landschap? De vele technische en creatieve mogelijkheden van je camera leren kennen én beter leren fotograferen? In alle rust genieten en beter leren kijken, samen met andere liefhebbers van fotografie?

In september 2018 organiseert gespecialiseerd vakfotograaf en fotografie docent Madelon Dielen wederom een bijzondere 8-daagse herfstreis naar de Lofoten, een eilandengroep ten noorden van de poolcirkel. In deze periode kleurt de natuur langzaam van zomergroen naar okergeel en ’s avonds is het alweer donker genoeg om, als het er is, noorderlicht te kunnen zien. Tijdens deze fotografiereis wordt u uitgebreid en deskundig begeleid bij het maken van de foto’s. Tegelijkertijd maakt u op een bijzondere manier kennis met één van de mooiste eilandengroepen ter wereld. Deze fotoreis naar de Lofoten wordt uitgevoerd met maximaal 8 deelnemers.


Lofoten
De eilandengroep Lofoten bestaat uit circa tachtig bewoonde eilanden, is ongeveer even groot als de provincie Utrecht en vormt samen met de eveneens indrukwekkende eilanden van de Vesterålen een reisdoel dat zijn gelijke niet kent. De hoog oprijzende bergwanden met de spitse toppen, de rode houten huisjes op palen in de zee (‘rorbuer’), de schilderachtig gelegen vissersdorpjes als Reine, Henningsvær en Nusfjord, de verrassende stranden: je raakt hier niet uitgekeken! Al eeuwenlang worden kunstenaars en natuurliefhebbers geïnspireerd door deze sprookjesachtige omgeving.


Noorderlicht
Poollicht, op het noordelijk halfrond noorderlicht genoemd, is een natuurverschijnsel dat zijn oorsprong vindt in zonneactiviteit. Noorderlicht is op bepaalde breedtegraden vrijwel elke avond in meer of mindere mate aanwezig en in deze periode is er grote kans op sterke activiteit. Het is echter afhankelijk van weer en locatie of het daadwerkelijk te zien zal zijn. Door rekening te houden met de omstandigheden wordt de kans op het waarnemen van het noorderlichtspektakel echter aanzienlijk vergroot. Is er ook noorderlicht in de herfst? Jazeker! De zogenaamde poollichtovaal (een zone rond de noordpool waar vrijwel altijd poollichtactiviteit is) ligt boven de Lofoten. Zodra het aan het eind van de zomer weer donker genoeg wordt, zou het noorderlicht weer te zien kunnen zijn. Desondanks blijft poollicht een natuurverschijnsel dat zich niet laat regisseren.  
 
 
Noorderlichtfotografie
Noorderlicht zien en het fotograferen is een droom van vele (hobby)fotografen en reizigers. Tijdens deze reis wordt u vakkundig begeleid bij het fotografisch vastleggen van het noorderlicht. Voorafgaand aan de reis wordt u uitgenodigd in de studio van Madelon Dielen voor de workshop ‘Reisfotografie’ waarbij u kunt kennismaken met uw reisgenoten en u zich alvast kunt voorbereiden op de reis naar de Lofoten. Des te beter kunt u van het licht genieten als het zich daadwerkelijk vertoont!
 

Kleurrijke Noorse herfst
Begin september begint de natuur langzaam te verkleuren, van zomergroen naar scharlakenrood, okergeel en warm oranje. Kortere dagen en koudere nachten zijn voor veel struiken en bomen een signaal om van kleur te veranderen, waardoor ook de Lofoten prachtig goudgeel en oranje kleuren. De Lofoten profiteren van de Warme Golfstroom en over het algemeen wordt het hier niet extreem koud. Om de kans om noorderlicht te zien zo groot mogelijk te maken, zullen we bij helder alle avonden op pad gaan. De temperatuur kan in de avonduren aanzienlijk dalen zodat we u adviseren om warme kleding mee te nemen en die in laagjes te dragen. Overdag kan in dit jaargetijde de temperatuur nog heel aangenaam zijn, hoewel een vroege stevige herfststorm ook tot de mogelijkheden behoort.


Excursie: Zeearenden, orka's en adembenemende uitzichten
Er is een mogelijkheid om een excursie te maken met een voormalige vissersboot, op zoek naar orka's en zeearenden.
Deze excursie is afhankelijk van weersomstandigheden en mogelijkheden en bespreken wij ter plaatse.
 

De accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in meerdere ‘rorbuer’: rode houten vissershuisjes die op palen boven of vlak aan het water staan. Alle accommodaties liggen direct aan- of vlakbij een fjord.

 
Tijdens deze reis overnachten we in diverse types accommodatie die alle beschikken over tweepersoonskamers. Afhankelijk van de groepssamenstelling vragen we je wel een kamer met iemand van je eigen geslacht te delen. Wil je beslist een kamer voor jezelf, dan is dat tijdens deze reis mogelijk tegen betaling van een toeslag en op basis van beschikbaarheid.

 

Prijsinformatie
 
Reissom is vanaf € 2.179,- op basis van een tweepersoonskamer
• inclusief reizigersdag & workshop reisfotografie + reünie
 
Exclusief €20 boekingskosten
 
 
Inbegrepen
•   retourvluchten Amsterdam-Oslo en Oslo-Evenes, in de klasse voor het laagste tarief. Voor andere klassen geldt een toeslag
•   7 overnachtingen
•   vervoer in Noorwegen met busje, inclusief verzekeringen en benzine
•   intensieve persoonlijke begeleiding tijdens het fotograferen
•   workshop reisfotografie en kennismaking in studio Zwaag
•   reünie 2 à 3 maanden na de reis om elkaars foto’s en fotoboeken te bekijken
 
Niet inbegrepen
•   maaltijden en drankjes en persoonlijke uitgaven
•   reis- en annuleringsverzekering
•   eventuele excursies
•   Indien geen vliegtickets in de genoemde klasse meer beschikbaar zijn, nemen wij eerst contact met u op over de meerprijs. Vliegtickets worden duurder naar mate de vertrekdatum dichterbij komt.
 
 
Omdat er maximaal 8 reizigers met ons mee kunnen, raad ik je aan niet te lang te wachten met inschrijven.
 
Wil je meer informatie?
Neem dan contact op op één van onderstaande manieren:
 
Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool
Studio: De Factorij 45 d
1689 AK  Zwaag
info@madelondielen.nl
06 - 51 46 45 40
 
Of maak gebruik van het e-mailformulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Noorwegen Lofoten'.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten