Stuur e-mail mail_outline Fotoreis IJsland Noorderlicht 

Fotoreis IJsland Noorderlicht 8-Daagse foto-rondreis IJsland Noorderlicht 'Arctic Winter Light'
18 tot en met 25 februari 2019 (volgeboekt)

Een onvergetelijke ervaring: de foto-rondreis naar IJsland in de winterperiode waarbij we bevroren watervallen en meren, prachtige winterlandschappen, ijsgrotten, gletsjers, het betoverende IJsbergenmeer, aangespoelde ijsschotsen op de zwarte lavastranden, hete bronnengebieden met kokende modderpoelen en sissende aarde en, hopelijk, het magische noorderlicht gaan fotograferen!

Wat is er mooier dan bevroren watervallen en meren, in een betoverend winters landschap, met daarboven de miljoenen sterren en nevels van het Melkwegstelsel en het fonkelende en dansende noorderlicht te fotograferen? Gedurende de dag is er prachtig zacht strijklicht, een feest voor iedere fotograaf en iedereen die op zoek is naar oogverblindende landschappen. Een onvergetelijke belevenis en ervaring!

De reisdata van deze fotoreis zijn niet willekeurig gekozen. De kans op het noorderlicht is rondom deze periode namelijk het grootst.
Het is en blijft natuurlijk een onvoorspelbaar natuurverschijnsel, maar hiermee maken we de kansen zo groot mogelijk.

Route

We maken een route langs een deel van het westen en de zuidkust van IJsland waarbij we, afhankelijk van de begaanbaarheid en toegankelijkheid van de wegen, de volgende locaties zullen bezoeken:

- het thermisch gebied Seltún
- het meer Kleifarvatn
- de watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss
- vele gletsjers waaronder Sólheimajökull en Skaftafelljökull en andere uitlopers van de Vatnajökull
- Kaap Dyrhólaey
- het zwarte strand Reynisdrangar en de basaltformaties
- National park Skaftafell en de op één na grootste gletsjer van Europa, Vatnajökull
- ijsbergenmeren Jökulsárlón, Breiðárlón en Fjallsárlón (in februari zijn er vaak zonnende en flirtende zeehonden te zien op de ijsschotsen)
- het zwarte strand bij Jökulsárlón met de aangespoelde ijsschotsen
- het uiterste zuidoosten van IJsland met de fotogenieke Vestrahorn

Tijdens deze reis maken wij optioneel en op basis van beschikbaarheid en geschikte weersomstandigheden een tweetal bijzondere excursies.
Deze zijn niet verplicht en niet inbegrepen in de reissom mede omdat de excursies zeer weersafhankelijk zijn.


• Privé foto-excursie naar de ijsgrotten van de Vatnajökull onder leiding van een gids van Local Guide of Vatnajökull van +/- 3 uur
• Privé foto-excursie naar de Sólheimajökull gletsjer onder leiding van een gids van de Icelandic Mountain Guides van +/- 3 uur


Reisdata: 

• 18 februari tot en met 25 februari 2019 (volgeboekt)


Reiskosten inclusief:

-  vluchten Amsterdam - Keflavík en vice versa verzorgd door Icelandair, inclusief alle luchthavenbelastingen, 10 kg handbagage en extra bijgeboekt 23 kg ruimbagage
-  7 overnachtingen in hotels en guesthouses in de countryside op basis van logies en ontbijt (ontbijt indien mogelijk, wanneer wij in een appartement verblijven verzorgen we ons eigen ontbijt)
-  vervoer per 9 persoons busje, inclusief verzekeringen en benzine
-  intensieve persoonlijke begeleiding bij het fotograferen door fotograaf, fotografie docent en IJsland-expert Madelon Dielen
-  geheel verzorgd reis- en fotografie programma
-  vooraf een complete mini-cursus fotografie middels een powerpointpresentatie
-  een besloten Facebookpagina voor alle reizigers en reünie na +/- 3 maanden

en exclusief:
- overige maaltijden
- persoonlijke uitgaven
- excursies
- reis- en annuleringsverzekering

Totaal, op basis van een 2-persoonskamer, vanaf €2.080 per persoon,
toeslag voor een 1-persoonskamer, vanaf €470.

Het maximum aantal reizigers voor deze reis is 8.

De reissom is gebaseerd op vliegticket-prijzen van 25 november 2018. Indien de ticketprijzen stijgen neem ik eerst contact met je op over de meerprijs. Vliegtickets worden duurder naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.


Vluchtgegevens:
maandag 18 februari 2019 - Icelandair
Amsterdam Schiphol - Reykjavík 13.00 uur - 15.10 uur

maandag 25 februari 2019 - Icelandair
Reykjavík - Amsterdam Schiphol 07.40 uur - 11.50 uur


Heb je interesse om aan deze reis deel te nemen, dan kun je vrijblijvend contact met me opnemen, ik vertel je er graag meer over!
Lees meer over mijn reizen, het programma en de onderwerpen die worden behandeld op de pagina 'Fotoreizen': http://www.madelondielen.nl/3123703/fotoreizen

Bekijk hier een aantal film van mijn reizen naar IJsland: https://youtu.be/234DK58d1hU

Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepen klein, raad ik je aan niet te lang te wachten met inschrijven mocht je deel willen nemen aan deze reis.
De tickets en 4WD bus zijn al geboekt maar er is nog plaats voor 3 à 4 reizigers.


Alle reizen zijn een bijzondere ervaring voor iedereen die van reizen en fotograferen houdt.
Voor zowel beginners als gevorderden, met een spiegelreflex, een systeem- of een compact camera.
Er wordt intensief, individueel en op ieders eigen niveau les gegeven en ingesprongen op de behoefte per reiziger.
Ook het ontwikkelen en nabewerken van foto's zal aan bod komen. Laptops mee!


Deze speciale rondreis is gemaakt voor iedereen die fotografie een warm hart toedraagt. Het doel is de mooiste foto's maken op de mooiste momenten.
Dit houdt in dat flexibiliteit gewenst is en sommige nachten misschien korter uitvallen dan je gewend bent. Wanneer er noorderlicht voorspeld is zullen wij een mooie plek uitzoeken en het magische licht afwachten.
We zullen er tijdens deze reis alles aan doen om het mooiste licht te vangen, zowel overdag als 's nachts.

Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast krijg je de workshop 'Reisfotografie' aangeboden waarbij tips worden gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken. 

Beter leren fotograferen onder leiding van een professioneel vakfotograaf en fotografie docent met een passie voor IJsland, inmiddels een echte IJsland-expert te noemen met al 12 jaar gemiddeld 6 reizen per jaar naar dit fotogenieke en unieke eiland!

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool Noord-Holland
studio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag (A7, afslag 9)
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl


Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen via bovenstaande gegevens of via het e-mailformulier op deze pagina. Vermeld in je bericht graag het onderwerp 'IJsland noorderlicht'.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten