Stuur e-mail mail_outline Workshops 

Workshops

Fotografie workshops - beknopt overzicht

Wil je de vele technische en creatieve mogelijkheden van je camera en flitser leren kennen of beter leren fotograferen?
Of wil je op een creatieve en inspirerende manier met fotografie bezig zijn?
Ga dan een dag mee op pad met professioneel vakfotograaf en fotografie docent Madelon Dielen!
Al 10 jaar verzorgt zij inspirerende en leerzame fotografie workshops van hoge kwaliteit, voor fotografie liefhebbers uit heel Nederland en België, bedrijven en organisaties.
Ter voorbereiding op de workshop ontvangen alle deelnemers via e-mail een complete mini-cursus fotografie en na afloop is er voor de meeste groepen een besloten Facebookpagina waar foto's met elkaar gedeeld kunnen worden.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van de vele leerzame en boeiende workshops die Madelon organiseert. Uitgebreide informatie over deze dagen vind je onder de verschillende workshop-pagina's hierboven.


• Avondfotografie
Zaterdag 16 december 2017 - De lichtjes van Amsterdam - Kosten €75

Avondfotografie is één van de meest geliefde vormen van fotografie, veelal met spectaculaire foto's tot gevolg. Maar wat heb je nodig aan apparatuur en instellingen, compositie en nabwerking om écht mooie en pakkende beelden te maken? Tijdens een wandeling langs vele prachtig verlichtte kunstobjecten geëxposeerd tijdens het fotogenieke lichtjes festival in Amsterdam leer ik je alles wat hiervoor nodig is. 


• RAW ontwikkeling
Zaterdagmiddag 20 januari 2018 - Kosten €52 

Leer tijdens deze informatieve workshop de beste kwaliteit uit je camera én foto's te halen. In één middag leer je alles wat je moet weten om tot prachtige resultaten te komen: je fotografeert nooit meer anders, een eye-opener!


• Photoshop Winter School - part II
Zondag 21 januari 2018 - kosten €105 inclusief lunch

Wegens groot succes op herhaling: de complete cursus 'Fotobewerking - deel 2' in één dag!
Leer tijdens deze dag je foto's prachtig bewerken en naar een hoger niveau te brengen.


• Flitstechnieken & Portretfotografie
Zaterdag 3 februari 2018 - Kosten €115

Ontdek de mogelijkheden van je pop-up flitser, externe flitser en studio flitsers.
Leer je flitser los van je camera gebruiken, flitslichtcompensatie toe te passen, tegenlicht opnames te maken in combinatie met je flitser, een high key en een low key te maken door verschillende instellingen van je flitser en camera.
Hoe gebruik je een off shoe cord en wat zijn de accessoires voor de externe flitser?
Hoe maak je een goed portret op locatie met je externe flitser?
Hoe gebruik je reflectieschermen in combinatie met je flitser? En wel eens gehoord van "Yes, we bounce!"?

Daarnaast leer je alles over de juiste camera-instellingen, zoals sluitertijden, diafragma, ISO, witbalans, scherpstelling en lichtmeting en hoe je een foto maakt die aanspreekt qua compositie en vlakverdeling.

We werken tijdens deze workshop samen met meerdere modellen, visagisten en haarstylisten van de opleiding Art of Colors.• Photoshop Winter School - part I
Zondag 18 februari 2018 - kosten €105 inclusief lunch

Wegens groot succes op herhaling: de complete cursus 'Fotobewerking - deel 1' in één dag!
Leer tijdens deze dag je foto's prachtig bewerken en naar een hoger niveau te brengen.• Time lapse en Star trails fotografie 
Zaterdag 14 april 2018 - locatie AMSTERDAM - Kosten €85

Time lapse is in korte tijd razend populair geworden, en niet voor niets! Tijdens deze workshop wordt het hele werkproces gevolgd in zowel theorie als praktijk: benodigde apparatuur, techniek, compositie en nabewerking. Ook zal de techniek en nabewerking van Star trails behandeld worden. Deze workshop wordt gehouden op een toplocatie om deze techniek te oefenen: het altijd in beweging zijnde Amsterdam.• Compositie
Zondag 15 april 2018 - kosten €72

Compositie is misschien wel hét allerbelangrijkste onderdeel van fotografie.
Naast de effecten die technieken als sluitertijd en diafragma geven, is de compositie bepalend voor de sfeer en uitstraling van de foto. Het creëert diepte of vlakheid, dynamiek of rust, symmetrie of chaos… Met de compositie die je maakt staat of valt je foto.

Tijdens deze workshop ontleden wij compositie. Wat doet het nu precies met je beeld?
Gulden snede, vlakverdeling, plaatsing van de horizon en/of je onderwerp, het gebruiken van diagonalen, wat doen kleur, lijnen, diepte, verdwijnpunten, gebruik van objecten, wat doet licht met je landschap of je onderwerp, perspectieven, symmetrie, kijkrichtingen… en nog veel, veel meer! Aansluitend aan de workshop worden er vijf weken lang opdrachten gegeven om de technieken je eigen te maken.


• Long Exposure 
Zaterdag 21 april 2018 - Kosten €85

Fotograferen met lange sluitertijden spreekt enorm tot de verbeelding, vooral door de fascinerende beelden die dit tot gevolg heeft.
Het effect op wolken en water in de natuur en in stedelijke omgevingen is wonderlijk en uitsluitend door de toepassing van deze techniek waar te nemen.

Tijdens deze workshop werken wij met grijsfilters, kleuren- of grijsverloopfilters, statief, afstandbediening en WiFi, langs steeds een ander stuk Nederlandse kust of boeiende stedelijke omgeving, ditmaal in het pittoreske Enkhuizen en het aangrenzende IJsselmeer en Markermeer. • Reisfotografie
Zondag 22 april 2018- Kosten €59

Iedereen houdt van reizen! De één geeft de voorkeur aan verre, exotische landen, de ander blijft dichter bij huis. Veel mensen gaan op pad om hun leven te verrijken door vreemde culturen te ontdekken. Anderen willen er gewoon tussenuit om te ontspannen.

Wat we echter allemaal gemeen hebben, ongeacht het soort reis dat we maken of de reden waarom we reizen, is dat we willen thuiskomen met foto's die de omgeving en de sfeer van onze reisbestemming weergeven. Foto's die we kunnen delen met familie en vrienden, en die ons later weer kunnen terugvoeren naar de dingen die we hebben meegemaakt.

Raak geïnspireerd en ontdek hoe je de mooiste foto's maakt op reis!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


• Fotografie workshop naar Artis
Datum volgt - Kosten €65

Inmiddels een klassieker: een beestachtig leerzame én leuke fotografie workshop naar de dierentuin, ditmaal Artis in Amsterdam.

Tijdens deze dag leer je alle belangrijke functies van je camera kennen én beheersen op een locatie vol inspiratie!


• Opfriscursus Fotografie
Datum volgt - Kosten €49

Heb jij onlangs of in het verleden een cursus fotografie gevolgd en kan je wel een opfrisser gebruiken voor wat betreft sluitertijden, diafragma, ISO, witbalans, scherpstelling, lichtmeting, belichtingscompensatie en flitsgebruik ?

In één dagdeel ben je weer helemaal up to date met de belangrijkste technische instellingen van je camera en flitser en ben jij klaar voor de eerstvolgende fotogelegenheid of een eventuele reis in de nabije toekomst!


• Texel 
Nieuwe datum volgt in het volgende seizoen- Kosten €85

Een leerzame dag op het prachtige eiland Texel! 
We rijden gezamenlijk een rondje over het eiland waarbij we vele verschillende situaties zullen fotografen: landschappen, vogels, macrofotografie, detailfotografie, portret...• Oostvaardersplassen
Nieuwe datum volgt - Kosten €75

Tijdens een wandeling door de unieke Oostvaardersplassen leer je alles over het juist fotograferen van stilstaande en bewegende objecten in de natuur, over belichting en scherpstelling, flitsgebruik, ISO en nog veel meer.

 

• Macrofotografie in de Botanische Tuinen in Utrecht
Nieuwe datum volgt - Kosten €85 

Tijdens deze workshop leer je de fijne kneepjes rondom macrofotografie kennen, oefen je met instellingen van je camera en flitser, en komen compositie, focus stacking en kleurgebruik ruim aan bod.
Deze workshop vindt plaats in de prachtig aangelegde tuinen van de Universiteit Utrecht, inclusief een vlindertuin, vleesetende planten, tropische bloemen, enzovoorts.

 

• Amsterdamse Waterleidingduinen 
Nieuwe datum volgt - Kosten €85

De Amsterdamse Waterleidingduinen;  een weids en uitgestrekt duingebied gelegen tussen Noordwijk en Zandvoort.
Hier hoef je niet ver te zoeken naar herten en vossen, vogels, libellen, prachtige landschappen en onderwerpen voor detail- en macrofotografie.• De Hoge Veluwe
Nieuwe datum volgt  - Kosten €85

Een dag volop met je camera en fotografie bezig zijn in één van de mooiste gebieden van ons land, de lente is prachtig op De Hoge Veluwe!
Leer tijdens deze dag je camera goed kennen én beter fotograferen.
Landschapsfotografie, detail- en macrofotografie, compositie en belichting zijn belangrijke onderdelen van deze workshop.
   

• Architectuur in Almere
Nieuwe datum volgt - Kosten €65

Tijdens een wandeling door Almere behandelen we alle aspecten die belangrijk zijn bij architectuurfotografie.
Wat is het beste perspectief om vanuit te fotograferen?
Wat doet licht met je onderwerp? Hoe kader je je beeld?
Wat doet kleur of het juist fotograferen in zwart-wit met je beeld?
Hoe kunnen lijnen je beeld versterken? En welke instellingen gebruik je hierbij?• Fotoboeken maken
Datum volgt - Kosten €39,50

Hoe maak je een prachtig fotoboek vol mooie of dierbare herinneringen? Of een strak portfolio, een indrukwekkend reisverslag?
Deze workshop is voor iedereen die uitgebalanceerde en kwalitatief goede fotoboeken wil leren maken. Ieder boek een eye catcher!


• Introductie camera 
Datum volgt - Kosten €45

Wil jij een nieuwe camera aanschaffen, maar wil je vooraf weten waar je op moet letten? Heb je net een nieuwe camera, of heb je deze al langer, en wil je weten wat de vele mogelijkheden daarvan zijn en hoe je het menu optimaal kunt instellen en benutten? Kom dan naar deze informatieve avond!

   

Een greep uit reacties van deelnemers:
 

Eerst wil ik je bedanken voor de inspirerende dag. 
Je hebt mij een andere blik gegeven op het fotograferen. 
Zeker de benadering hoe de foto te maken en de instellingen van de camera. 
Compleet anders dan ik het mijzelf geleerd heb. Bedankt daarvoor.
Marc

Door de geweldige en leerzame dag die we gisteren op Texel met je hebben mogen beleven, 
zijn we helemaal besmet geraakt door het fotografie virus.
Jeroen en Miranda


Genoten van de dag in Artis, van je uitleg en persoonlijke aanpak.
Ans Heisen

Ik heb enorm genoten van de fotosessie. Het was fantastisch. Met de visagisten, haarstylisten en modellen, samen konden we veel leren.
Ria de Boer

Twitter: Vandaag super leuke fotografie workshop gehad in Artis, gegeven door @MadelonDielen. Ga zeker nog is bij haar terug, veel gezelligheid!
zoalswendyhetziet


Bedankt voor de leerzame dag!
Bart Hageman


China Light was heel mooi en feeëriek en mede door jouw aanwijzingen en
tips heb ik veel geleerd. Ik denk er nog vaak met genoegen aan terug.
Ik hoop dat de a.s. fotoreis naar Venetië ook zo'n succes wordt. Ik zie er
in ieder geval naar uit!
J. Rothkrantz


Ik wilde nog even zeggen dat ik een onwijs leuke en leerzame dag op Texel
heb gehad, heel erg bedankt hiervoor!  I. Kelderman


Wil je meer informatie of je voor een workshop inschrijven?
Kijk dan op de desbetreffende pagina's (boven in de pagina zichtbaar) of maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, onder vermelding van 'Workshops', of bel met 06 - 51 46 45 40.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten