Stuur e-mail mail_outline Fotografie Masterclasses 

Fotografie Masterclasses

Heb je de fotografie cursussen deel 1 en 2 achter de rug, of beschik je over voldoende theoriekennis, en wil je op een actieve en inspirerende manier met fotografie bezig zijn?
Wil je de lat een stukje hoger leggen en met interessante en leerzame workshops je niveau en creativiteit verhogen?
Dan zijn de Masterclasses zeker wat voor jou!

De Masterclasses duren een half jaar, bestaan uit zes lessen in de vorm van een workshop, Iedere workshop met een eigen thema.

De Masterclasses zijn eens per maand, afhankelijk van het thema, op een ochtend, middag of avond in het weekend, zoveel mogelijk afwisselend op zaterdag of zondag en duren gemiddeld 6 uur per workshop.

Kun je een datum niet? Geen probleem. Je kunt gemiste workshops altijd inhalen bij een andere groep.


Voor deze opleiding is een goede basiskennis van je camera een pre, maar je hoeft zéker geen pro te zijn.
Laat je niet afschrikken door de titel: de Masterclasses zijn voor iedereen die verdieping, verrijking en kennis zoekt, meer wil halen uit fotografie of op een creatieve manier bezig wil zijn met deze prachtige hobby.

Voor iedere Masterclass is er een besloten Facebookpagina waarop ervaringen en foto's gedeeld, advies gevraagd en tips gegeven kunnen worden.
Van iedere thema wordt voor aanvang informatie toegestuurd, zodat je je alvast in kunt lezen op het onderwerp en inspiratie op kunt doen. Hierdoor zul je tijdens de workshop zelf tot betere resultaten komen.
Na afloop ontvang je een naslagwerk met daarin de belangrijkste informatie op een rij.
Desgewenst kunnen het eerste en tweede deel qua kennisniveau met elkaar omgewisseld worden, zo ook het derde en vierde deel.


Wil je meer informatie over de inhoud van de workshops? Neem dan gerust contact met mij op: 06 - 51 46 45 40, of mail naar info@madelondielen.nl
Ik vertel je er graag meer over.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Masterclasses I

De onderwerpen:


Data Masterclasses I - 2018

zaterdag 10 maart 
zondag 8 april 
zaterdag 12 mei
zondag 17 juni 
zondag 9 september 
zaterdag 13 oktober 
 

Voor het thema straatfotografie gaan we een middag naar Amsterdam om allerlei taferelen die zich in de stad afspelen vast te leggen. We kruipen in de huid van Henri Cartier-Bresson en gaan op zoek naar alledaagse gebeurtenissen en proberen die op een zo origineel mogelijke manier in beeld te brengen. We experimenten daarnaast bijvoorbeeld ook met high speed flitsen, panning en zwart-wit fotografie.  


Wanneer er een workshop in de studio wordt gegeven dan wordt het hele proces uitgevoerd: van het opstellen van de lampen en de achtergrond, de benodigde instellingen op de camera, tot de nabewerking in Photoshop of Light Room. 
 

Bij het thema model- en portretfotografie werken we samen met meerdere visagisten, haarstylisten en modellen. Allen in opleiding, dus iedereen is aan het leren. Dit zorgt voor een gemoedelijke en prettige sfeer waarin je optimaal kunt leren en ontdekken.  
Afhankelijk van het weer hebben we een fotoshoot binnen of op een buitenlocatie, met iedere keer een ander thema voor de visagie. Je leert hier onder andere omgaan met je camera, flitser, flitslicht in combinatie met natuurlijk licht en reflectieschermen.  


Tijdens het thema landschapsfotografie bezoeken we een op dat moment interessant en fotogeniek natuurgebied, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Veluwe of de Oostvaardersplassen. Een mooie dag eropuit met de camera. We experimenteren met tele- en macrolens, beeldstijlen, sluitertijd, diafragma, ISO, lichtmeting, scherpstellen, belichtingscorrectie, flitsgebruik maar natuurlijk ook met compositie, vlakverdeling, HDR bij landschapsfotografie en meer.  


Bij de workshops 'Water' en 'Wierook' zijn wij in de studio vooral bezig met hoe licht werkt in combinatie met de mogelijkheden van je camera en flitser. Wat doet licht met je onderwerp, hoe kun je het sturen en corrigeren, hoe werkt je flitser los van je camera en hoe bedien je je camera via WiFi? 
Ook de telelens, de macrolens en vast brandpunt lens zullen onder de loep genomen worden. Hoe werken kleurenfilters voor de flitser, hoe krijg je met weinig licht en veel beweging toch scherpe beelden, wat is de optimale manier van scherpstellen, hoe kun je filmen met je macrolens.. en nog veel meer. En dag vol inspiratie!   


De groepen zijn klein, daardoor is er ruimschoots persoonlijke aandacht. 
Na het positief afronden van de Masterclass ontvang je een certificaat.  


De kosten voor deze opleiding bedragen €295 in totaal voor zes workshops verspreid over een half jaar. Hierin zijn de onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen. Extra kosten voor eventueel vervoer of lunch op locatie zijn voor jezelf. Meerijden vanaf de studio is altijd mogelijk. 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masterclasses II 2018 - 2019

Voor degene die het een prettige stimulans vinden om één dag in de maand op een creatieve manier met fotografie bezig te blijven is er de Masterclasses II.

Deze cursus bestaat wederom uit één maandelijkse les in de vorm van een workshop.
Uitgangspunt van de workshops is tot een goed resultaat komen met zo min mogelijk opnames.
Voorafgaand aan de workshops wordt verwacht dat de cursist zich laat inspireren door het onderwerp en daardoor met specifieke ideeën de workshop ingaat.
Dit resulteert in beter doordachte en uitgewerkte beelden.

De onderwerpen:


Data Masterclasses II

zaterdag 10 november 2018
zondag 16 december 2018
zaterdag 12 januari 2019
zondag 10 februari 2019
zaterdag 9 maart 2019
zondag 14 april 2019
 

Time lapse is een techniek waarbij je fotografie omzet in film en is momenteel ontzettend populair. Je ziet het overal om je heen, in film, documentaires, series, reclame, bedrijfsfilms.. werkelijk overal.
We doorlopen samen het gehele traject, van voorbereiding, uitvoering, tot nabewerking.

Tijdens de workshop Flitstechnieken gaat het allemaal om licht, en dan in het bijzonder flitslicht.
Wat is het effect van licht op je model, hoe kun je het sturen. Hoe kun je het combineren met natuurlijk licht, één of meer flitsers, reflectieschermen, beautydishes, achtergrondlicht en nog veel meer.

Voor de workshop Reportagefotografie zullen wij op locatie een reportage gaan maken, waarbij het heel belangrijk is alle facetten van fotografie toe te passen; overzicht, detail, portret, foto in context, etcetera. De maand erna neem je je reportage in gedrukte vorm mee.

Sportfotografie, één van de mooiste vormen van fotografie wat mij betreft. Het heeft alles: emotie, inspanning, ontlading, blijdschap, frustratie, bloed, zweet en tranen. Voor deze workshop gaan wij op zoek naar een fotogeniek sport-event.

Long exposure, nog zo’n tak van fotografie die enorm tot de verbeelding spreekt. Geen enkel andere vorm van fotografie is zo vervreemdend en verrassend. We zullen variëren met verschillende technieken, in de stad en in het landschap, met filters, statief, apps en afstandsbediening.

Voor de workshop Architectuur zoeken we het contrast op: licht en donker, hard en zacht, recht en gebogen, oud en nieuw… we bespreken en experimenteren met alles wat er nodig is om tot strakke en boeiende beelden te komen.


De kosten voor deze opleiding bedragen €295 in totaal voor zes workshops verspreid over een half jaar.
Hierin zijn de onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen.
Extra kosten voor eventueel vervoer of lunch op locatie zijn voor jezelf. Meerijden vanaf de studio is altijd mogelijk.

Na het positief afronden van de Masterclasses II ontvang je een certificaat.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masterclasses III

Deze Masterclasses bestaan uit 4 workshops en een weekend naar de kust, waarbij je creativiteit wordt geprikkeld, je kennis wordt vergroot en plezier in fotografie belangrijk is.

De fotografie workshops:

 • Star Trails
 • Light Painting - the next level
 • Levitation Photography op locatie, m.m.v. modellen, visagisten en haarstylisten van de opleiding Art of Colors
 • Een weekend naar de kust (Zeeland of een Waddeneiland), waarbij we aan de slag gaan met time lapse, lange sluitertijden, straatfotografie, portretten, avondfotografie, landschappen, natuur, macro, star trails en nog veel meer 
 • Compositie


Data Masterclasses III - 2019

zaterdag 18 mei 2019 - weekend fotograferen aan de kust
zondag 19 mei 2019 - weekend fotograferen aan de kust
zaterdag 15 juni 2019
zondag 7 juli 2019
zaterdag 7 september 2019 
zondag 6 oktober 2019
 

Star trial is het fotograferen van de nachtelijke hemel en al haar sterren en planeten. De techniek is toepasbaar op twee manieren: als één enkele foto die bestaat uit honderden afzonderlijke beelden, of een time lapse waarbij die beelden worden samengevoegd tot een korte film.
Voor deze workshop zoeken we het donkerste stukje Nederland op, waarbij we, zoals bij iedere workshop, het gehele proces doorlopen van voorbereiding, uitvoering tot nabewerking.
De brander gaat mee voor een vers kopje koffie, thee en een warm soepje.

Light painting is een techniek waarbij je in het donker met langere sluitertijden objecten verlicht, vormen maakt of tekent en kan toegepast worden in zowel een stedelijke- als een landschappelijke omgeving. Denk hierbij aan bomen, verlaten gebouwen, of een zelf in scene gezet tafereel. 

Levitation is een techniek waarop je personen en onderwerpen laat zweven en geeft een surrealistisch, tweedimensionaal en verrassend beeld. We werken samen met modellen en visagisten om tot een zo professioneel mogelijk eindresultaat te komen.

Compositie: na het beheersen van de techniek van de camera het meest belangrijke onderdeel van fotografie. Maar hoe maak je een foto die aanspreekt qua compositie? Wat zijn de effecten van de plaatsing van de horizon, wat doen lijnen, structuren, kleuren, licht, de gulden snede? Tijdens deze workshop leer we je, in zowel theorie als praktijk, hoe je je composities verbetert.

We starten de Masterclasses III met een weekend fotograferen aan de kust.
Mei is een mooie periode van het jaar om dat te doen.
Tijdens dit weekend gaan we aan de slag met time lapse, long exposure, portret, macro en detail, landschappen, avondfotografie, star trails, natuurfotografie, sportfotografie… wát zich maar voordoet op- en rondom de stranden van Zeeland of een Waddeneiland.


De kosten voor deze opleiding bedragen €295 in totaal voor vier workshops en de organisatie en begeleiding tijdens het weekend naar de kust.

In het bedrag zijn onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen.
Extra kosten voor eventueel vervoer of lunch op locatie zijn voor jezelf.
De kosten voor de overnachting en het ontbijt en diner aan de kust zijn voor jezelf.
Ik zoek echter wel een voordelig maar sfeervol Bed & Breakfast voor ons uit. Meerijden van- en naar de kust en andere workshoplocaties is altijd mogelijk.

Na het positief afronden van de Masterclasses III ontvang je een certificaat.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Masterclasses IV

Op veler verzoek: fotografie Masterclass IV!
Nieuwe onderwerpen en thema's die je kennis over fotografie verder vergroten, je inspireren en je beter leren kijken naar onderwerpen, licht en je omgeving.

De fotografie workshops:

 • zwart-wit fotografie
 • abstracte fotografie
 • wild-life fotografie
 • documentaire- en journalistieke fotografie
 • low light fotografie
 • stop motion 

Data Masterclasses IV

Nieuwe data volgen.

Zwart-wit fotografie is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Zonder kleuren in je beeld zijn lijnen, structuren, contrast, lichtval en compositie veel belangrijker dan wanneer je wel in kleur fotografeert. Waar moet je op letten bij deze techniek, wat werkt wel en niet en welke programma’s geven de beste resultaten bij de nabewerking.

Abstracte fotografie geeft je de vrijheid om eens totaal anders naar fotografie te kijken: multiple exposures, verticale of horizontale panning, extreem in detail, zoomburst, werken met lijnen, structuren en kleuren. Hoe maak je jouw eigen kunst.

Wild-life fotografie: wie wil het niet, het ultieme beeld schieten van een dier of vogel? Maar er komt behoorlijk wat kijken bij het maken van de perfecte foto. Wat heb je nodig aan apparatuur, en vervolgens, hoe gebruik je die optimaal. Welke technieken pas je toe en wat geeft de beste resultaten.
Helaas kunnen we voor deze workshop niet echt de jungle in, maar oefenen we terwijl we op safari gaan in één van Nederlands beste dierentuinen. 

Documentaire en journalistieke fotografie is mijn specialiteit en is waar ik in afgestudeerd ben.
Vanzelfsprekend ligt in dit onderdeel van fotografie mijn hart en passie: het vertellen van een verhaal met meerdere beelden bij documentaire, en een verhaal in één beeld bij journalistieke fotografie. Bij deze vorm van fotografie hoort een flinke dosis research, moed en doorzettingsvermogen. Tijdens de workshop bespreken we alles wat nodig is om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen, bekijken we werk van vooraanstaande fotografen en werken we je scenario volledig uit.
De documentaire zelf maak je in de maand die volgt. 

De workshop Low Light gaat helemaal over licht: een lichtstudie van het menselijk lichaam.
Het menselijk lichaam is door al haar vormen bij uitstek geschikt voor deze studie en zal in zowel High Key als Low Key worden uitgelicht. Niet ordinair, maar wel prikkelend en stijlvol.

Last but not least: de workshop Stop Motion. Enorm populair, op Instagram, in commercials, op websites. Maar hoe maak je nou zo'n stop motion, wat zijn de benodigdheden, de technieken, wat doe je in de nabewerking. Allemaal onderdelen van deze workshop waarvoor we een dag de studio in duiken.
 

De kosten voor deze cursus bedragen €295 in totaal voor zes workshops verspreid over gemiddeld een half jaar. In het bedrag zijn onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen.

Extra kosten voor eventueel vervoer of lunch op locatie zijn voor jezelf.  Meerijden naar locatie is altijd mogelijk.

 

** Aansluitend aan Masterclasses III die loopt tot en met juni 2018 zal de eerstvolgende Masterclasses IV worden ingepland, dit zal in het najaar van 2018 zijn.


Na het positief afronden van de Masterclasses IV ontvang je een certificaat.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Wil je je inschrijven voor één van deze fotografie Masterclasses of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje via het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Masterclasses I, II, III of IV.
Of neem contact op op één van de volgende manieren:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool
De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten