Stuur e-mail mail_outline Fotografie Masterclasses 

Fotografie Masterclasses

Fotografie Masterclasses - New Edition

Heb je de fotografie cursussen deel 1 en 2 achter de rug, of beschik je over voldoende theoriekennis, en wil je op een actieve en inspirerende manier met fotografie bezig zijn?
Wil je de lat een stukje hoger leggen en met interessante en educatieve workshops je niveau en creativiteit verhogen?
Dan zijn de Masterclasses zeker wat voor jou!

Er zijn drie Masterclasses die elk ruim een half jaar duren en bestaan uit zes workshops plus een 7de bijeenkomst, iedere workshop heeft een eigen thema.

Tijdens de 7de bijeenkomst brengen alle deelnemers een uitgeprinte foto mee van iedere workshop, 6 foto's in totaal.
Deze foto's gaan wij gezamenlijk bekijken en bespreken en zullen voor een periode van 3 à 4 maanden in de studio worden tentoongesteld.


De Masterclasses zijn eens per maand, afhankelijk van het thema, op een ochtend of middag in het weekend, zoveel mogelijk afwisselend op zaterdag of zondag en duren gemiddeld 6 uur per workshop
(met uitzondering van de workshop Avondfotografie, die is vanzelfsprekend in de avond).
Kun je een datum niet? Geen probleem. Je kunt gemiste lessen altijd inhalen bij een andere groep.
En is het lastig om het hele cursusbedrag in één keer te betalen? Ook geen probleem. Het is mogelijk om het lesgeld in 2 of 3 delen te voldoen.

Voor deze opleiding is een goede basiskennis van je camera een pre, maar je hoeft zéker geen pro te zijn.
Laat je niet afschrikken door de titel: de Masterclasses zijn voor iedereen die verdieping, verrijking en kennis zoekt, meer wil halen uit fotografie of op een creatieve manier bezig wil zijn met deze fijne hobby.

Voor iedere Masterclass is er een besloten Facebookpagina waarop ervaringen en foto's met je groep gedeeld kunnen worden.
Van iedere thema wordt voor aanvang informatie toegestuurd, zodat je je alvast in kunt lezen op het onderwerp en inspiratie op kunt doen. Hierdoor zul je tijdens de workshop zelf tot betere resultaten komen.
Na afloop ontvang je een naslagwerk met daarin de belangrijkste informatie op een rij.
Het eerste en tweede deel van de Masterclasses kunnen met elkaar omgewisseld worden, het niveau is gelijk. Het derde deel gaat weer een stap verder.


Masterclasses I (start 14 juni 2020, nog 2 plaatsen beschikbaar)

De onderwerpen:
• straatfotografie
• landschapsfotografie
• detail en macrofotografie 
• portretfotografie 
• avondfotografie
• workshop 'Water' in de studio 

Data Masterclasses I - 2020

zondag 14 juni 
zaterdag 29 augustus 
zondag 13 september 
zaterdag 24 oktober 
zondag 22 november
zaterdag 12 december
zaterdag 9 januari 2021 - bespreking foto's en ophangen expositie 

 

Wanneer er een workshop in de studio wordt gegeven dan wordt het hele proces uitgevoerd: van het opstellen van de lampen en de achtergrond, de benodigde instellingen op de camera, tot de nabewerking in Photoshop en LightRoom. 
Voor het thema straatfotografie gaan we een dag naar Amsterdam om allerlei situaties die zich in de stad afspelen vast te leggen. We kruipen in de huid van Henri Cartier-Bresson en gaan op zoek naar 
alledaagse gebeurtenissen en proberen die op een zo origineel mogelijke manier in beeld te brengen. We experimenten daarnaast ook met high speed flitsen, panning en zwart-wit fotografie.  


Tijdens de workshop Landschapsfotografie bezoeken we een op dat moment interessant en fotogeniek natuurgebied, zoals de Amsterdamse Waterleidingduinen, de Veluwe of de Oostvaardersplassen. 
Een mooie dag eropuit met de camera. We experimenteren met groothoek- tele- prime- en macrolens, beeldstijlen, sluitertijd, diafragma, ISO, lichtmeting, scherpstellen, belichtingscorrectie, flitsgebruik 
maar natuurlijk ook met compositie, vlakverdeling, het plaatsen van je onderwerp, het creëren van diepte, HDR bij landschapsfotografie, het gebruik van verloopfilters en meer.  

Voor de workshop Detail en Macrofotografie gaan we naar de botanische tuinen van de Universiteit Utrecht of een ander op dat moment interessante locatie.
Hoe maak je de mooiste macrofoto's? Wat heb je nodig aan apparatuur, instellingen, licht, nabewerking? Alles komt aan bod tijdens deze dag tussen de bloemen, vlinders en bijen.


Hoe maak je een mooi portret? Bij het thema Portretfotografie werken we samen met visagisten/haarstylisten en modellen. Allen in opleiding, iedereen is aan het leren.
Dit zorgt voor een gemoedelijke en prettige sfeer waarin je optimaal kunt leren en experimenteren.  
Je leert tijdens deze workshop onder andere over de mogelijkheden van je camera, flitser, flitslicht in combinatie met natuurlijk licht, reflectieschermen en wat zijn de handigste (low budget) accessoires voor portretfotografie. 
Low key en High key en fotograferen met natuurlijk licht zijn eveneens een onderdeel van de workshop.


Bij de workshops 'Water' zijn wij in de studio vooral bezig met hoe licht werkt in combinatie met de mogelijkheden van je camera en flitser. 
Wat doet licht met je onderwerp, hoe kun je het sturen en corrigeren, hoe werkt je flitser los van je camera en hoe bedien je je camera via WiFi? 
Ook de telelens, macrolens en vast brandpunt lens zullen onder de loep genomen worden: wat zijn de verschillen en effecten. 
Hoe werken kleurenfilters voor de flitser, hoe krijg je met weinig licht en veel beweging toch scherpe beelden, wat is de optimale manier van scherpstellen bij stilstaande en bewegende onderwerpen, 
hoe kun je filmen met je camera en wat geven de de verschillende lenzen voor effecten.
We eindigen de workshops met het ontwikkelen van de RAW beelden en de nabewerking in PS of LR. 

Voor de workshop Avondfotografie gaan we naar een interessante stad tijdens zonsondergang en blijven we fotograferen tot de duisternis valt.
Wat zijn de mogelijkheden van je camera bij avondfotografie? Hoe kan de camera allerlei problemen die zich voordoen bij avondfotografie intern oplossen?
Hoe fotografeer je statische objecten het beste en hoe ga je te werk wanneer je juist bewegingen stil wilt leggen of mensen wilt fotograferen bij weinig licht?
Ook compositie is een belangrijk onderdeel van avondfotografie: spiegelingen, lijnen, structuren en diepte komen aan bod.
En wat zijn de mogelijkheden in de nabewerking, hoe kun je daar problemen oplossen en hoe breng je je foto's naar een hoger niveau? Het hele traject zal worden behandeld.

De groepen zijn klein, daardoor is er ruimschoots persoonlijke aandacht. 
Na het positief afronden van de Masterclasses I ontvang je een certificaat.  

De kosten voor deze opleiding bedragen €365 in totaal voor zes workshops en een 7de bijeenkomst verspreid over ruim een half jaar. Inclusief expositie in de studio gedurende 3 à 4 maanden.
Hierin zijn de onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen. Het is mogelijk om het lesgeld in delen te voldoen. 
Extra kosten voor eventueel vervoer en afdrukken foto's en (wissel)lijst voor expositie zijn voor jezelf. Meerijden vanaf de studio is altijd mogelijk.


Wil je meer informatie over de inhoud van de workshops? Neem dan gerust contact met mij op: 06 - 51 46 45 40, of mail naar info@madelondielen.nl
Ik vertel je er graag meer over.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masterclasses II 2019 - 2020 (vol, uitsluitend reservelijst)

Voor degene die het een prettige stimulans vinden om één dag in de maand op een creatieve manier met fotografie bezig te zijn en te blijven is er de Masterclasses II.

Deze cursus bestaat wederom uit één maandelijkse les in de vorm van een workshop.
Uitgangspunt van de workshops is tot een goed resultaat komen met zo min mogelijk opnames.
Voorafgaand aan de workshops wordt verwacht dat de cursist zich laat inspireren door het onderwerp en daardoor met specifieke ideeën de workshop ingaat.
Dit resulteert in beter doordachte en uitgewerkte beelden.

De onderwerpen:


Data Masterclasses II

zaterdag 14 december 2019
zondag 19 januari 2020
zaterdag 8 februari 2020
zondag 15 maart 2020
zaterdag 18 april 2020
zondag 17 mei 2020
zondag 7 juni 2020, bespreking foto's en ophangen foto's expositie

 

Time lapse is een techniek waarbij je fotografie omzet in film en is ontzettend populair. Je ziet het overal om je heen, in film, documentaires, series, reclame, bedrijfsfilms enzovoorts.
We doorlopen samen het gehele traject, van voorbereiding, uitvoering, tot nabewerking.

Tijdens de workshop Flitstechnieken gaat het allemaal om licht, en dan in het bijzonder flitslicht.
Wat is het effect van licht op je model, hoe kun je het sturen. En hoe kun je het combineren met natuurlijk licht, één of meer flitsers, reflectieschermen, beautydishes, achtergrondlicht en nog veel meer.

Sportfotografie, één van de mooiste vormen van fotografie wat mij betreft. Het heeft alles: emotie, inspanning, ontlading, blijdschap, frustratie, bloed, zweet en tranen. Voor deze workshop gaan wij op zoek naar een fotogeniek sport-event.

Long exposure, nog zo’n tak van fotografie die enorm tot de verbeelding spreekt. Geen enkel andere vorm van fotografie is zo vervreemdend en verrassend. We zullen variëren met verschillende technieken, in de stad en in het landschap, met filters, statief, apps en afstandsbediening.

Voor de workshop Architectuur reizen we af naar Rotterdam of Almere, twee steden met prachtige gebouwen en andere bezienswaardigheden. Tijdens een wandeling komen alle facetten van architectuurfotografie aan bod.

Compositie: na het beheersen van de techniek van de camera het meest belangrijke onderdeel van fotografie. Maar hoe maak je een foto die aanspreekt qua compositie? Wat zijn de effecten van de plaatsing van de horizon, wat doen lijnen, structuren, kleuren, licht, de gulden snede? Tijdens deze workshop leer je, in zowel theorie als praktijk, hoe je je composities verbetert.


De kosten voor deze opleiding bedragen €365 in totaal voor zes workshops en een 7de bijeenkomst verspreid over ruim een half jaar. Inclusief expositie in de studio gedurende 3 à 4 maanden.
Hierin zijn de onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen. Het is mogelijk om het lesgeld in delen te voldoen. 
Extra kosten voor eventueel vervoer en afdrukken foto's en (wissel)lijst voor expositie zijn voor jezelf. Meerijden vanaf de studio is altijd mogelijk.

Na het positief afronden van de Masterclasses II ontvang je een certificaat.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masterclasses III - 2020

De Masterclasses III bestaan uit 6 maandelijkse workshops waarbij je creativiteit wordt geprikkeld en je kennis over fotografie vergroot. Deze opleiding is voor de wat verder gevorderde (hobby)fotograaf of in aansluiting op de Masterclasses I of II.

Bijzondere vormen van fotografie komen aan bod waarbij je artistieke talenten en verbeeldingskracht gestimuleerd worden. Bij alle workshops zal er ook ruim aandacht zijn voor de verwerking van de beelden in Photoshop en Lightroom.


De onderwerpen:


Data Masterclasses III  

zaterdag 6 juni 2020 
zondag 23 augustus 2020 
zaterdag 12 september 2020
zondag 25 oktober 2020
zaterdag 21 november 2020
zondag 13 december 2020
zaterdag 9 januari 2021, bespreking foto's en ophangen foto's expositie


Star trial is het fotograferen van de nachtelijke hemel met al haar sterren en planeten. De techniek is toepasbaar op twee manieren: als één enkele foto die bestaat uit honderden afzonderlijke beelden, of een time lapse waarbij die beelden worden samengevoegd tot een korte film. Voor deze workshop zoeken we het donkerste stukje Nederland op, waarbij we, zoals bij iedere workshop, het gehele proces doorlopen van voorbereiding, uitvoering tot nabewerking. De brander gaat mee voor een vers kopje koffie, thee en een warm soepje.

Light painting is een techniek waarbij je in het donker met langere sluitertijden objecten verlicht, vormen maakt of tekent en kan toegepast worden in zowel een stedelijke- als een landschappelijke omgeving. Denk hierbij aan bomen, verlaten gebouwen, of een zelf in scene gezet tafereel. 

Levitation is een techniek waarop je personen en onderwerpen laat zweven en geeft een surrealistisch, tweedimensionaal en verrassend beeld. Fotobewerking heeft hier een belangrijke rol en we zullen het hele traject samen doorlopen.

Zwart-wit fotografie is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Zonder kleuren in je beeld zijn lijnen, structuren, contrast, lichtval en compositie veel belangrijker dan wanneer je wel in kleur fotografeert. Waar moet je op letten bij deze techniek, wat werkt wel en niet en welke programma’s geven de beste resultaten bij de nabewerking.

Abstracte en creatieve fotografie geeft je de vrijheid om eens totaal anders naar fotografie te kijken. Tijdens deze workshop werken we met thema’s waarbij je details uit grotere onderdelen haalt waardoor deze abstract worden, maar ook creatieve functies op de camera komen aan bod. Je leert anders kijken naar kleuren, lijnen, structuren, lichtval, symmetrie en herhaling.

Last but not least: de workshop Stop Motion. Enorm populair, op Instagram, in commercials en op websites. Maar hoe maak je nou zo'n stop motion, wat zijn de benodigdheden, de technieken, wat doe je in de nabewerking. Allemaal onderdelen van deze workshop waarvoor we een dag de studio in gaan.

De kosten voor deze opleiding bedragen €365 in totaal voor zes workshops en een 7de bijeenkomst verspreid over ruim een half jaar. Inclusief expositie in de studio gedurende 3 à 4 maanden.
Hierin zijn de onkosten voor visagisten, modellen, huur locaties e.d. inbegrepen. Het is mogelijk om het lesgeld in delen te voldoen. 
Extra kosten voor eventueel vervoer en afdrukken foto's en (wissel)lijst voor expositie zijn voor jezelf. Meerijden vanaf de studio is altijd mogelijk.

Na het positief afronden van de Masterclasses III ontvang je een certificaat.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven  

Wil je je inschrijven voor één van deze fotografie Masterclasses of wil je meer informatie? Stuur dan een berichtje via het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Masterclasses I, II, of III.
Of neem contact op op één van de volgende manieren:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | sinds 2007 
De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag (vlak naast de A7, afslag 9)
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Al meer dan 12 jaar dé plek voor educatie & inspiratie!

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten