Stuur e-mail mail_outline Fotoreis IJsland Landmannalaugar en Papegaaiduikers 2020 

Fotoreis IJsland Landmannalaugar en Papegaaiduikers 2020

9-Daagse foto-rondreis met 4x4 door Landmannalaugar, Landmannalei∂ en op bezoek bij de papegaaiduikers tijdens het Midzomernachtlicht
van 17 tot en met 25 juli 2020


Beter leren fotograferen onder leiding van professioneel fotograaf en fotografie docent Madelon Dielen. Met een passie voor IJsland, en inmiddels een echte IJsland-expert te noemen, met al 12 jaar gemiddeld 6 reizen per jaar naar dit fotogenieke en unieke land!

Een avontuurlijke foto-rondreis met een 4-wheeldrive door de machtige landschappen van Landmannalaugar in IJsland tijdens het midzomernachtlicht, met als kers op de taart een bezoek aan een papegaaiduikers kolonie!

In juli 2020 organiseert IJsland-specialist Madelon Dielen Fotoreizen, voor het twaalfde jaar op rij, een fantastische en geheel verzorgde fotoreis naar de magische hooglanden van  IJsland. Een eiland met een bijna buitenaardse schoonheid die enorm tot de verbeelding spreekt. Voor iedereen die reizen en fotograferen een warm hart toedraagt wordt dit een reis om nooit te vergeten!

Woestijnvlaktes van lava, stomende geisers, ronddrijvende ijsschotsen in een lagune, het overdonderende geweld van watervallen en prachtige gletsjers. 

Tijdens deze avontuurlijke fotoreis maak je de meest spectaculaire aspecten van IJsland mee. Het is een belevenis om met een 4x4 aangedreven wagen door het vulkanisch landschap te rijden, waarbij je af en toe een rivier moet doorkruisen. 

We rijden langs de voet van de Hekla vulkaan en de Solheimajökull gletsjer, we nemen de magnifieke route via Landmannalaugar naar de immense gletsjer Vatnajökull en de jeeptrack door Landmannaleid!
En natuurlijk bezoeken wij één van de mooiste plekken van IJsland: het ijsbergenmeer Jökulsárlón en het zwarte 'diamond beach'.

We maken een speciale fotografie-tour naar een eiland waarop honderden tot duizenden Papegaaiduikers en Skua's nestelen.

De reis vindt plaats tijdens het midzomernachtlicht. De zon gaat in deze periode niet- of maar heel even onder, waardoor het bijna 22 uur per dag licht is.  
We kunnen genieten van prachtige zonsondergangen- en opkomsten direct na elkaar en bijzonder zacht licht gedurende vele uren overdag; een bijzondere ervaring en een feest voor elke natuur- en landschapsfotograaf!
Daarnaast is er de zekerheid dat de wegen naar het binnenland geopend zijn.

Deze foto-rondreis is één grote foto-expeditie, waaronder:

• een paar dagen in het vulkanische gebied Landmannalaugar met de rode, roze, gele en groene rhyolietbergen en de natuurlijke hot springs die zich middenin dit pruttelende, borrelende en stomende gebied bevinden
• een gletsjerwandeling op de Skaftafellsjökull welke bezaaid is met ijspieken en kloven, onder leiding van Local Guide Vatnajökull
• een bezoek aan het schitterende Jökulsárlón gletsjermeer, met de prachtig blauwe en witte ijsbergen onderaan de op één na grootste gletsjer van Europa's, de Vatnajökull. En niet te vergeten het zwarte lavastrand 'Diamond beach'
• een fotografie-tour naar een eiland met Papegaaiduikers en Skua's

Maar dit is slechts het topje van de ijsberg!

Alle reizen zijn een geweldige ervaring voor iedereen die van reizen en/of fotograferen houdt! Voor zowel beginnende als gevorderde fotografie-liefhebbers; er wordt individueel en op ieder niveau les gegeven.
Deze speciale reizen zijn zowel voor fotografen als liefhebbers van fotografie gemaakt en is er speciaal op gericht om te fotograferen tijdens het mooiste licht.


Reisgegevens

Geheel verzorgde 9-daagse foto-rondreis vol excursies door de binnenlanden en het zuiden van IJsland van 17 tot en met 25 juli 2020.

Voorheen verzorgde ik ook de vliegtickets, maar ditmaal wil ik de reis aanbieden zonder tickets.
Bij deze reis mag je zelf je ticket aan schaffen en bepalen wanneer je naar IJsland wilt gaan en wanneer je wilt vertrekken. Zo kun je de reis ook verlengen mocht je dat willen.
Wanneer je graag wilt dat ik de tickets voor je boek dan is dat ook mogelijk. Geef dit dan bij je aanmelding aan?
Hoe langer je wacht, des te duurder zijn de tickets. Geef je daarom bij voorkeur zo spoedig mogelijk op voor deze reis.


Kosten
De kosten voor deze unieke en geheel verzorgde 9-daagse fotoreis zijn €1.995 op basis van een tweepersoonskamer.
Eénpersoonskamers zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid en zijn onderhevig aan een toeslag van gemiddeld €700.

Er kunnen maximaal 8 reizigers mee met deze reis.


Wat is er bij de reissom inbegrepen?

• 4x4 vervoer voor 9 dagen, inclusief benzine en uitgebreide (binnenland)verzekeringen voor off road rijden en rivier doorkruizingen
• 8 overnachtingen in de country-side in toeristen klasse accommodatie met eigen of gedeelde badkamer op basis van logies en ontbijt
• intensieve en persoonlijke begeleiding door professionele fotograaf, IJsland-expert en fotografie docent Madelon Dielen
• een uitgebreid en afwisselend fotografie- en reisprogramma
• reizigersdag voorafgaande aan de reis waarbij reizigers kennis kunnen maken met elkaar en de workshop 'Reisfotografie' aangeboden krijgen
• een reünie twee maanden na de reis waarbij de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken worden bekeken en besproken
• complete mini-cursus fotografie middels een powerpoint voor aanvang van de reis
• besloten Facebookpagina waarop reizigers ervaringen en foto's met elkaar kunnen delen, advies kunnen vragen en tips kunnen geven


Wat is er niet inbegrepen?

• vliegtickets (deze kunnen indien gewenst wel voor je verzorgd worden)
• alle overige niet genoemde maaltijden en drankjes 
• persoonlijke uitgaven
• privé foto-excursie naar de Vatnajökull gletsjer onder leiding van Icelandic Mountain Guides, deze excursie is optioneel bij te boeken
• privé fotografie tour naar een privé natuurreservaat met Papegaaiduikers en Skua's, deze excursie is optioneel bij te boeken
• €20 boekingskosten
• eventuele 1-persoonskamertoeslag  


Tijdens deze indrukwekkende fotoreis word je persoonlijk en intensief begeleid gedurende de vele foto-expedities. Op de pagina 'Fotoreizen' kun je meer over het fotografie-programma lezen en met al je vragen kun je contact met mij opnemen.

Alle excursies en locaties op het programma zijn onder voorbehoud van toegankelijkheid, weersomstandigheden en andere onvoorspelbare natuur fenomenen, zoals vulkaanuitbarstingen of aardbevingen.
 

• Een aantal weken voor vertrek ontvangen alle deelnemers een powerpoint met daarin een complete mini-fotografiecursus. Hiermee kunnen zij zich desgewenst op de reis voorbereiden.

• Voor vertrek wordt er een besloten Facebookpagina gemaakt waarop reizigers eventueel kennis met elkaar kunnen maken, waarop foto's geplaatst kunnen worden, tips gegeven of advies gevraagd kan worden en ervaringen gedeeld.

• Twee maal per jaar wordt er een reizigersdag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je kennis maken met je reisgenoten onder het genot van een hapje en een drankje. Daarnaast krijg je de workshop 'Reisfotografie' aangeboden waarbij tips worden gegeven die relevant zijn voor de reis die je gaat maken.

• Twee maanden na de fotoreis komen wij samen voor een reünie waarbij we de gemaakte foto's en eventuele fotoboeken zullen bekijken en bespreken.
Omdat de vraag naar mijn fotoreizen groot is en mijn groepjes klein, is er de mogelijkheid je geheel vrijblijvend en onder voorbehoud van de definitieve data en reissom, voor deze, of één van mijn andere fotoreizen, op de deelnemerslijst te laten plaatsen. Zo ben je verzekerd van deelname, zonder vaste veplichtingen.


YouTube

Bekijk hier mijn filmps van eerdere reizen naar IJsland: 

• 3 days in Iceland: https://youtu.be/BzJ2mRyPhog
• Iceland in winter: https://youtu.be/234DK58d1hU
• IJsland - Land van water: https://youtu.be/CLCsrd5-Y6c


Met al je vragen over, of inschrijvingen voor, deze foto-rondreis kun je terecht bij:

Madelon Dielen Fotografie & Fotoreizen | De Fotoschool sinds 2007
gediplomeerd en gespecialiseerd Vakfotograaf | fotografie docent

studio: De Factorij 45d
1689 AK  Zwaag
06 - 51 46 45 40
info@madelondielen.nl

Of maak gebruik van het e-mail formulier op deze pagina, graag onder vermelding van 'Fotoreis IJsland Midzomernacht'. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston
Tweeten